چه افرادی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

چه افرادی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

 لیزر موی زائد، درمانی ایمن برای همگان

از اختراع روش لیزر موهای زائد به‌عنوان یک روش ایمن، بدون عارضه و بی‌خطر ۶۰ سال می‌گذرد. در طول این مدت پیشرفت‌های زیادی در دستگاه‌های لیزر به وجود آمده است که عوارض و مشکلات پوستی این روش را کاهش داد. با این حال برخی از افراد با توجه به وضعیت جسمی یا شرایط دارویی نمی‌توانند لیزر موی زائد انجام دهند و نیاز به تغییر وضعیت جسمی یا رفع مشکل خود دارند تا بتوانند از روش لیزر موی زائد استفاده کنند.

چرا انجام لیزر مو برای برخی افراد ممکن است مناسب نباشد؟

بسیاری از مشکلاتی که مانع انجام لیزر می‌شوند با ایجاد عوارض پوستی در ارتباط هستند. لیزر موی زائد برای همه افراد در همه سنین روشی بی‌عارضه است؛ اما اینکه در شرایط فعلی فردی نتواند از لیزر برای رفع موی زائد استفاده کند، به این معنی است که لیزر مو ممکن است با برخی از شرایط جسمی فرد در حال حاضر تداخل ایجاد کند.

برای مثال لیزر موهای زائد با تابش متمرکزی از پرتوهای نوری موجب داغ شدن و سوختن موی زائد و آسیب به فولیکول‌های سازنده مو می‌شود. مصرف برخی داروها می‌تواند جذب انرژی لیزر توسط بافت پوست را افزایش دهد و سوختگی و درد به همراه داشته باشد. بنابراین اگر قصد لیزر موی زائد دارید باید تا تغییر وضعیت جسمی و شرایط سایر دارو‌هایی که استفاده می‌کنید عمل لیزر موی زائد را به تاخیر بیندازید.

چه افرادی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

 

چه کسانی نباید لیزر موی زائد انجام دهند؟

برخی از دلایلی که مانع از انجام لیزر می‌شوند، مربوط به وجود برخی بیماری‌ها یا مصرف دسته‌ای از داروها هستند؛ اما برخی دیگر از ممنوعیت‌ها به سن، وضعیت پوست، سبک زندگی و یا بارداری فرد مربوط می‌شوند. افرادی که در یکی از گروه‌های زیر جای می‌گیرند، بهتر است لیزر موی زائد را به تاخیر بیندازند:

  • ابتلا به بیماری‌های پوستی
  • مشکلات هورمونی
  • در دوره استفاده از داروهای خاص مانند آنتی بیوتیک‌ها و ایزوترتینوئین
  • داشتن سابقه جوش تبخال اسکار و یا خال‌های گوشتی
  • داشتن عفونت یا سابقه عفونت پوستی یا تتو‌های زیاد و بزرگ در بدن
  • قبل از سن بلوغ یعنی ۱۸ سالگی به دلیل اینکه بدن شما به تعادل هورمونی نرسیده است.
  • سن بالای ۷۰ یا ۸۰ سال
  • افرادی که پوست خود را به تازگی برنزه کرده اند.
  • افراد باردار یا کسانی که به زودی قصد بارداری دارند.

لیزر موی زائد در دوره بارداری:

دانشمندان هیچ مطالعه انسانی در مورد اثبات ایمنی لیزر مو‌های زائد در دوره بارداری انجام نداده اند؛ بنابراین متخصصان برای افرادی که باردار هستند لیزر موهای زائد را توصیه نمی‌کنند. دلیل این امر هم این است که بارداری باعث ایجاد تغییرات هورمونی در بدن فرد می‌شود و در نتیجه رشد مو‌های اضافی در مکان‌های نا‌خواسته بدن افزایش می‌یابد. اگر پس از بارداری این مو‌ها از بین نرود، شاید پزشکان توصیه کنند که بانوان برای لیزر موی زائد به مدت چند هفته پس از زایمان صبر کنند. عوارض جانبی لیزر موی زائد در زمان شیردهی نیز هنوز مشخص نشده است. پزشکان برای وارد نشدن هرگونه آسیبی به مادر و فرزند، در دوره شیردهی و بارداری انجام عمل‌های غیر ضروری مانند لیزر موی زائد را منع می‌کنند.

افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند.

لیزر موی زائد همزمان با مصرف بعضی از داروها باعث می‌شود که لیزر مو‌های زائد نتیجه مطلوبی برای شما ایجاد نکند یا اثر‌بخشی لیزر را کاهش دهد. همچنین برخی داروها ممکن است موجب رشد بیش از حد موهای شما بعد از لیزر شوند. دارو‌هایی هم هستند که موجب حساس شدن پوست شما می‌شوند و با کوچکترین تحریکی، اثر زخم و سوختگی روی آن باقی می‌ماند. بنابراین افرادی که از این قبیل دارو‌ها مصرف می‌کنند، همزمان از انجام لیزر برای حذف موهای اضافه نباید استفاده کنند. ماینوکسیدیل، آکوتان، داروی کنترل هورمون تیروئید، دارو‌های حاوی ترکیبات طلا از این گروه دارو‌ها هستند.

افراد مبتلا به بیماری های خاص و بیماری های پوستی تا بهبود بیماری لیزر نکنند.

بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، لوپوس، کلوئید، هیرسوتیسم می‌توانند اثربخشی لیزر مو‌های زائد را کاهش دهند یا موجب بروز عارضه‌های جانبی نا‌خواسته روی پوست شما شوند. علت مناسب نبودن لیزر مو برای افرادی که بیماری پوستی دارند، تحریک شدن پوست آن‌ها و عود کردن بیماری پوستی در ناحیه لیزر است. در این زمینه مشورت با پزشک متخصص پوست قبل از اقدام برای لیزر موی زائد ضروری به نظر می‌رسد. در صورت تشخیص پزشک می‌توان با تنظیمات درجه انرژی لیزر و نوع پالس تا حدودی رفع موی زائد را برای برخی از بیماران مبتلا به بیماری‌های پوستی انجام داد. انجام لیزر موی زائد برای مبتلایان به لوپوس مضر است. زیرا پوست آن‌ها همواره به نور حساسیت دارد.

لیزر موی زائد برای افراد با اختلالات هورمونی

در افرادی که به هر دلیلی دچار اختلال هورمونی هستند، حذف موهای زائد با لیزر اثربخشی چندانی نخواهد داشت و حتی ممکن است  به بدن یا پوست بیمار ضرر‌هایی برساند. اختلال هورمونی باعث رشد بیش از حد موهای زائد می‌شود و  گاهی موجب پرپشت تر شدن و ضخیم تر شدن مو‌‌های نا‌خواسته است. تا زمانی که اختلال هورمونی برطرف نشود لیزر موی زائد تاثیری در درمان آن نخواهد داشت.

افرادی که پوست آسیب دیده دارند تا بهبود آسیب لیزر مو انجام ندهند.

پوست‌هایی که دچار اگزما، جوش‌های چرکی، ضایعه‌های عفونی و آکنه دائمی هستند، لیزر موی زائد مناسب نیست. زیرا انجام لیزر موجب پخش شدن عفونت داخل خون خواهد شد. همچنین اگر قصد استفاده از لیزر برای رفع مو‌های زائد دارید تاتو نکنید. زیرا اشعه لیزر در پوستی که به خاطر تتو رنگدانه‌های تیره بسیار زیادی دارد، از لایه پوست عبور نمی‌کند و نمی‌تواند به فولیکول مو برسد.

لیزر موی زائد روشی ایمن است.

انجام لیزر موهای زائد برای برخی افراد به دلایل شرایطی که دارند به این دلیل مناسب نیست که نتایج و اثر‌بخشی مطلوبی را نخواهد داشت. برخی از مشکلاتی که مانع از انجام لیزر هستند مربوط به وجود برخی بیماری‌ها یا مصرف داروها در افراد هستند و برخی دیگر از محدودیت‌های انجام لیزر به سن، وضعیت پوست، سبک زندگی یا شرایط موقتی مانند بارداری و شیردهی فرد مرتبط هستند. مشورت با پزشک متخصص در تمام موارد جهت اطمینان خاطر الزامی به‌نظر می‌رسد.

جهت دریافت وقت مشاوره و رزرو نوبت با بخش پذیرش در ارتباط باشید. (٠٨٣٣٤٤١١٣٣٨)

اطلاع از تعرفه خدمات لیزر

 

جدیدترین مطالب آموزشی

بررسی روشهای جوانسازی صورت

جوانسازی صورت و جست‌و‌جوی اکسیر جوانی به یکی از نیازهای اصلی افراد تبدیل شده است.…

روش های اصلاح فرم بینی بدون عمل جراحی

رینوپلاستی مایع یا تغییر فرم بینی بدون جراحی یک روش زیبا‌سازی سرپایی است. در این…

چه افرادی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

 لیزر موی زائد، درمانی ایمن برای همگان از اختراع روش لیزر موهای زائد به‌عنوان یک…